Zákaznická sekce



Kontakty a podpora

clock Denně 7:30 – 0:00
email info@napisemeseminarky.cz
phone +420607443173

Anketa

O které dílá máte největší zájem?
 

Diplomová práce vzor

Nevíte si rady, jak napsat diplomovou práci? Přijdou Vám všechny formální náležitosti zbytečně komplikované a složité?  Nemáte dostatek času shánět zdroje pro Vaši diplomovou práci? Hledáte ideální vzor diplomové práce? Pak se neváhejte obrátit na server Seminarkynamiru.cz a nahlédněte do našeho vzoru diplomové práce, který Vám může být při samotném psaní velmi nápomocný. Čtěte dál a dozvíte se řadu užitečných připomínek a rad k psaní diplomové práce.

Diplomová práce vzor úprava

Kolem otázky, jakou úpravu má mít diplomová práce, panuje hodně nejasností. Na následujících řádcích se Vám pokusíme poradit, jak napsat diplomovou práci tak, aby byla formálně v pořádku. Pro optimální vzor diplomové práce včetně detailního popisu všech jejích částí doporučujeme tento odkaz na server Diplomky.net.
Nyní však již k samotnému vzoru diplomové práce co se týče formální úpravy:

Řádkování: obvykle 1,5
Velikost písma: 12
Zarovnání: nejlépe do bloku, ale nebývá vždy striktně vyžadováno
Typ písma: za normu se považuje font Times New Roman, použít však lze i Arial či jiný decentní font
Číslování stránek: je závazné, nečísluje se titulní list a všechny listy před obsahem
Poznámky s bibliografickými údaji: uvádíme pod čarou, méně častěji na konci diplomové práce
Členění textu: desetinné
Citace: je nutno uvádět v náležitém tvaru, doporučujeme seznámit se se správným způsobem na www.citace.com či se řídit státními normami CSN ISO 690 a CSN ISO 690-2, viz www.boldis.cz/citace/citace.html

Jak napsat diplomovou práci

Pokud jde o vzor diplomové práce a její stylistickou stránku, přinášíme Vám několik tipů, které by Vám měly přinést odpověď na otázku, jak napsat diplomovou práci:

  • použitý jazyk by měl odpovídat úrovni vyspělého vědeckého pracovníka schopného vést samostatný vědecký výzkum, předpokladem je tedy dostatečná znalost odborné terminologie, neutrální tón, vysoká formálnost, schopnost srozumitelné formulace argumentů apod.
  • doporučujeme zároveň vyvarovat se hodnotícím či expresivním výrazům, stejně tak radíme omezit užití první osoby ve Vaší diplomové práci
  • samozřejmostí je absence pravopisných a typografických chyb, doporučujeme klidně si nechat udělat odbornou korekturu pravopisu (například zde)

Jak napsat diplomovou práci

Vzor diplomové práce se může lišit univerzitu od univerzity, proto doporučujeme pisateli, aby si před psaním vlastní diplomové práce důkladně prohlédl vzor diplomové práce, který je platný na jeho studijním oboru. Požadavky jednotlivých fakult se liší především ve způsobu formální úpravy, nikoli v obecných pravidlech. Většina fakult navíc sama vydává jakýsi vzor diplomové práce, podle něhož by se studenti měli řídit a vyvarovat se tak chyb.
Nicméně zde nabízíme užitečné odkazy na vzor diplomové práce několika významných českých univerzit. Tyto vzory diplomových prací by měly sloužit spíše jako nezávazný návod – v době, kdy je většina diplomových prací zveřejněna na internetu rozhodně nedoporučujeme uchylovat se k plagiátorství, tj. přejímat pasáže cizích diplomových prací:

Diplomová práce vzor UPOL

Diplomová práce vzor ČZU

Diplomová práce vzor MUNI

Diplomová práce vzor TUL

 

Diplomová práce osnova

Titulní list: obsahuje jméno autora práce, jméno vedoucího práce, název práce, školu, fakultu, katedru (případně studijní obor) – každá škola však může mít normu pro titulní listy nastavenou trochu jinak, proto doporučujeme zjistit si závaznou normu přímo na daném ústavu
Anotace / abstrakt: Stručný obsah práce, vymezení metodiky, téma práce, struktura práce, dnes se téměř vždy uvádí jak anglicky, tak česky (pro vzor anotace diplomové práce viz is.muni.cz DIPLOMOVE PRACE.pdf)
Čestné prohlášení: autor v něm prohlašuje, že práci vypracoval sám za použití zdrojů uvedených v seznamu literatury a pomoci vedoucího diplomové práce
Obsah: dle principu desetinného členění
Úvod: osvětluje, proč si autor zvolil právě toto téma, jak jej pojal, jaké byly jeho premisy apod.
Vlastní text: nejrozsáhlejší část práce, jejím obsahem jsou vlastní argumenty podporující pisatelovu tezi; lze rozdělit na teoretickou a praktickou část, takové dělení však není vzhledem k povaze oboru vždy možné
Závěr: diskuze výsledků diplomové práce, nastínění možných směrů budoucího bádání, pisatel se může pokusit zhodnotit, jak hodnotný je jeho příspěvek vzhledem k všeobecnému vědeckému diskurzu
Bibliografie: použité zdroje, nutno uvádět v náležitém tvaru a abecedním pořádku dle autorova příjmení
Přílohy: pokud pomohou osvětlit či názorně ilustrovat některé pasáže předchozích kapitol diplomové práce, je velmi vhodné připojit na závěr práce odpovídající přílohy (nečíslují se)

Jak si mohu vzor diplomové práce objednat?

Jestliže si ani po přečtení tohoto návodu nejste jisti, jak napsat Diplomovou práci, nahlédněte do našich všeobecných obchodních podmínek i ceníku a v případě, že jste pro objednávku podkladů k diplomové práci jednoznačně rozhodnuti, vyplňte naši objednávku. Následně vás budeme kontaktovat e-mailem a dohodneme se s vámi na termínu i veškerých detailech. Dotazy a připomínky směřujte na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Neváhejte a diplomovou práci si objednejte právě zde!

Mnoho dalších informací a Diplomových prací naleznete na portálu Diplomky.net

 
Joomla SEO powered by JoomSEF

Evoluce služeb

 

dozivotni zaruka

Za kvalitou našich služeb si stojíme a proto u nás máte možnost Vaše dílo reklamovat kdykoliv!

365/24/7

Děláme maximum proto, abychom tu pro Vás byli 7 dní v týdnu a 24 hodin denně!

Garance vraceni penez

V případě, že jakýmkoliv způsobem nedodržíme přesné zadání či Váš text nezpracujeme v termínu, garantujeme vrácení peněz do 7 pracovních dnů!

Original

Pouze u nás dostanete autorizovaný výsledek z anti-plagiátorského systému Odevzdej.cz a máte tak jednoznačnou jistotu, že se nejedná o plagiát, ale originální odborný text!

sms

Jen my Vám zdarma na požádání zašleme SMS jak o přijetí objednávky, tak při odeslání vypracovaného díla!

Facebook

Twitter

Google Plus



Aktuality

Oblíbené

Odkazy

Sociální sítě

Google-Plus-Logo

facebook

tweet

flicker 

MySpace